Start up

                       Združenie pre integráciu, obnovu a rozvoj duševného zdravia, Pohľad Košice   Tretie stretnutie svojpomocnej skupiny 21.1.2020. STARTUP.

Otázka : Aké mám plány, ktoré neviem zrealizovať ?

Čo neviem zrealizovať sám, ale spoločne s inými by to šlo ?

V poslednej dobe v mojom okolí zomrelo veľa ľudí. Prišiel mi nápad zriadiť pohrebnú službu.

V spolupráci s inými by to možno šlo. Na cintorínoch sa ale veľmi dobre necítim.

Chcela by som schudnúť a potrebovala by som k tomu podpornú skupinu. Spoločne by sme cvičili a navzájom by sme sa podporovali. Sama sa k cvičeniu neprinútim.

Tiež by som chcela cvičiť. Už som takú skupinu viedla. Cviky viem, šla by som do toho.

Tiež by som chcela viesť maľovanie. Potrebujem podpornú skupinu.

Neviem sa dostať ku svojim vnúčatám. Nemám s nimi kontakt. Bránia mi. Prosím skupinu, aby mi dala tip, ako na to..

Chcela by som pracovať v kaviarni. Bola by som istejšia keby ľudia so skupiny pracovali so mnou. Rada by som pracovala, už mám skúsenosti. Pre ochorenie som musela prestať. Od vtedy som sa znova neodvážila skúsiť to znova. Vtedy som sa cítila výborne. Chcela by som to zažiť znova.

Zbieranie odpadkov a ich triedenie. Za to nejaké finančné ohodnotenie. Ešte neviem podrobnejšie, ako by sa to dalo zrealizovať. Možno mi pomôže skupina a nájdeme cestu. Tiež som za cvičenie a kreslenie. Schudol som a rád by som váhu udržal.

Trápi ma že ľudia hádžu odpadky na zem. Chcelo by to osvetu v školách. Už som upozorňoval ľudí, aby to nerobili. Niektorí mi aj poďakovali. Keď starosta v našej obci vyhlásil dobrovoľný zber odpadkov v lese, išiel som tiež. Mal som z toho najlepší pocit na svete.

Chcel by som cvičiť cviky na chrbticu. SM-systém. Na cvičenie potrebujem podpornú skupinu.Skúšal som službu osamelým ľuďom, najmä v domove dôchodcov. Zistil som že najlepšie by bolo, keby sme boli dvaja. Sú totiž témy, napríklad ak sa chce človek vyrozprávať z obáv zo smrti, ktoré sú pre mňa príliš ťažké.

Mňa zaujal samotný systém STARTUP. Bol by som rád keby sa skupina zišla a skúsila nájsť spôsob, ako zrealizovať nejaký jeden projekt. Mám už skúsenosti s prácou. Bol by som rád keby skupina nebola príliš hlučná.

Chcel by som herňu s hracími automatmi na mince. Aby sa ľudia zahrali. Chýbajú mi investície.

Maľovanie. Samej doma sa mi nechce. Už mám dlhšie kúpené štetce, farby, plátno i stojan. Potrebovala by som podpornú skupinu, aby sa pridali.

Nejaké veľké plány nemám a malé sa snažím realizovať. Vzdialene ale vnímam že mi chýba nejaká umelecká činnosť. Skúsim maľovať, uvidím aké účinky to na mňa bude mať. Bez podpornej skupiny to asi nepôjde.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.