Výlet Rožkovany 6.9.2023

Ráno sme sa stretli na vlakovej stanici a kúpili si lístky na vlak. Neskôr sme zistili, že vlak bude mať výluku. A tak sme sa odviezli aj autobusmi. Išli sme aj cez diaľnicu. V Prešove sme zase prestúpili na vlak, kde nás už čakali ďalšia naša členka a Slávka. Dostali sme sa do Rožkovan. Sprievodcu nám tu robil jeden člen ktorý tu už bol 7 krát. Slávka sa oddelila, lebo išla do práce.

Ostatní sme sa prechádzali a obdivovali architektúru domov, kým sme neprišli k Igorovi. Nadšene nás čakal aj so psom Alanom. Najprv sme sa museli trochu aklimatizovať a pohrať sa s Alanom. Urobili sme si kávu. Neskôr sme začali opekať špekáčky a klobásky. Jedla bolo dostatok. Najedli sme sa aj zeleniny, mali sme aj sladké a melón. Nenazdali sme sa a prešli už 3 hodiny. Ako rýchlo čas beží v prijemnej spoločnosti.

Poupratovali sme a vybrali sme sa na jazerá. Niektorí si skrátili cestu autom, iní išli pešo celý čas. Pri jazere nás čakala už Slávka s deťmi. Alan ako 1. vyskúšal vodu a zaujal pozornosť detí. Po odchode detí sme sa prezliekli a šup do vody. Kúpali sme sa traja a labuť. Potom sme sa ešte trochu opaľovali a dali kolečko ako sa kto má. Čas bol ale neúprosný a tak sme sa museli vybrať späť na vlak. Len tak-tak sme ho stihli a stretli sme aj Slávku kt. už išla zo školy. Vlak našťastie už nemal výluku a tak nám cesta prebehla veľmi rýchlo. Ešte sme sa ani nenazdali a boli sme v Košiciach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.