Čo bolo v lete, ako som sa mal. 31.8.2023

A: Ja neviem. Ja som bola mimo. Leto mi rýchlo zbehlo. Toto leto som si málo užila. Toto leto som málo oddychovala. Minule leto som si viac užila. Pocitovo mi zle bolo z horúčav. V horúčavách nevládzem. Vyhovuje mi skôr sychravé počasie. Toto leto bol u mňa otec. Otec je optimista. Dodal mi silu. Mám ho rada.

B: Bolo super celé leto, Veľa výletov bolo. Výlety aj so stacionára aj s Pohľadu.Nevyšlo mi Chorvátsko, No nevadí. Som rada, že so mnou boli otec a sestry. Oslavovala som meniny. Bola som aj s kamoškami. Naposledy som bola na Bukovci.

C: Prežil som leto nejako. Veľa roboty bolo doma. S Pohľadom som bol na výletoch. Škoda že som nebol na Sebeši. Máme dobré slivky, donesiem ich. Máme aj egreše, rakytník ,mandle,lieskové oriešky….

D: Pre mňa prázdniny sú čas na oddych. Tieto boli super, tak ako aj ostatné. Mohla som si ho užiť viac, ale bolo zlé počasie. Bola som na dovolenke v Medžugorí a v Chorvátsku. Absolvovala som Zádiel 2x. Som rada a vážim si že ste boli na hrade Šebeš. Navštívila som aj Slanský hrad. Bola som aj na púti v Klokočove. V Medžugorí som bola už veľa krát a rada sa tam vraciam Mám aj špeciálne tričko s menami. Samozrejme sú tam aj Vaše mená.

E: Leto je na dovolenky. Boli sme na vidieku. Využil som prázdniny na čítanie kníh a čítal som aj katolícke noviny. V nich sú aj súťaže. Chcel som ísť aj na plaváreň, ale je zatvorená v Košiciach. Na budúci rok sa tam chystám. Boli sme s bratom na detskej železnici. V zahraničí som nikde nebol. Bol som v minulosti aj v Paríži aj v Ríme. Bol som aj v Chorvátsku aj v Bulharsku. Teraz som mal oddychové leto, mal som problémy s nohou.

F: Začiatok leta som prežil najmä v záhradke. Sadil som zeleninu. Suseda ma učila pestovať paradajky. Strihať ich počas rastu, aby energia šla do plodov, nie do prebujnených výhonkov. Jednoducho, naučil som sa že paradajka má mať primerane plodov a primerane listov. Je to hľadanie rovnováhy. Už z nich zbieram plody. Mňam. Cez leto som dokončieval solárny panel. Pracujem na ňom už rok, tak že budem rád, ak ho o pár dní namontujem. Určite musím spomenúť opravu WC. Z malého pretekania vody sa postupne vykľula generálka. 2 týždne práce a postupne som vymenil všetko, okrem porcelánu. Veľa som sa naučil. Z veľkým potešením spomínam na výlet z Pohľadu, na hrad Šebeš i Zádielskú tiesňavu. To som si splnil dlhoročný plán. Bolo naozaj fajn. Celkovo som bol v lese sám iba raz. Nemám z toho dobrý pocit, ale ani v lese som nemal. Neviem čo sa deje ale po rokoch sa čosi pokazilo. Chodil som každý týždeň, na celý deň. Zatiaľ sa učím relaxovať doma. Najmä striedať psychickú prácu s fyzickou. Námahu s odpočinkom. Vnímam že tam mám ešte rezervy.

G: Najdôležitejšie bolo že som začal počúvať Boží hlas . Na ničom mi nezáleží tak, ako na tomto. Som vďačný za môj stav. Ďakujem Vám že ma počúvate.

H: Robili sme cez leto výbeh pre psa. Bude mať pes nové bývanie. Som rád, že som bol na výletoch. Mal som problémy s cestovaním a nerád som kvôli tomu chodil na výlety, ale prekonal som to. Toto leto bolo aj veľa kosenia, ešte som neskončil jedno a už bolo treba kosiť zase.

I: Výlety: Vyhliadková veža, Ťahanovský les, Vyšný Klatov, bratova svadba v Prahe. Potom výlet na Šebeš, výlet na Zádiel. Bol som aj v Liptovskom Mikuláši, len prišlo mi tam zle. Robil som aj na záhrade, mali sme dobré hrušky. Leto bolo horúce, kvôli teplu som nevedel dlho zaspať.

J: U mňa to bolo také pestrofarebné. Teším sa že som bola s Vami na výletoch. Vo Vyšnom Klatove, ďakujem Katke za chutný šalát a Lucke za prechádzku. Ťahanovský les. Bola som aj výstupe na hrad Šebeš, mrzí ma že som nebola v Zádieli. Mám doma 2 pacientov, o kt. sa rada starám. Mama oslavuje 84 rokov. Ja som musela dobíjať energiu. Energiu som brala s Jazera v KE. Celkovo som bola 40krát plávať. Zabudla som na krásne miesto a to Bodamské jazero. Zaplávala som si tam s dcérou a strýkom, hrali sme aj minigolf tam. Videla som hrať dcéru tenis, dokonca aj vyhrala. Bola som aj na Šírave s priateľkami s volleybalu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.