Chcem sa osamostatniť od rodičov, aké mám s tým skúsenosti.

Stretnutie svojpomocnej skupiny 15.11.

A: Hneď po skončený školy som začala pracovať. Ako 24 ročná som sa vydala, bývali sme s manželom u neho 3 roky. Napriek dostatočnému priestoru sme sa rozhodli osamostatniť a išli sme bývať do Prešova do podnájmu aj s 2 ročnou dcérou. Osamostatnili sme sa bez akejkoľvek pomoci od rodičov či iných ľudí a všetko sme si pomaličky sami zariadili. Preto si dnes vieme všetko vážiť , lebo sme si pomaly všetko nadobudli sami.

B: Osamostatnila som sa ako 33 ročná . Dostala som byt z roboty. Mala som zo začiatku len to len to najnutnejšie. Mala som pôžičku na práčku.Byť sama pôsobilo dobre, lebo rodičia ma kontrolovali.

C: Ako som bola vyčerpaná, lebo som sa starala o brata. Ako 24. ročná som odišla do Nitry, lebo v KE nebola robota. V Nitre som sa aj vydala. Presťahovali sme sa s manželom do Košíc. Rozviedla som sa a ťahám to doteraz sama. Ochorela som po návrate do Košíc. V Bratislave som študovala teológiu.

D: Celý život bývam s mamou a bratom. Bol som rok na vojenčine. Som doma spokojný. Robil som 4 roky stavanie a renováciu domov.

E: 1. raz som odišla v18 do Švajčiarska. Bola som aj v Anglicku. Žila som sama, ale chýbala mi rodina. Mám ešte dom v Košiciach. Študovala som v Nitre, bola som na intráku.

F: V minulosti som mal plán byť sám. Mám brata. Brat sa odsťahoval do Prahy. Navštevujem ho často v Prahe. Dokázal by som byť sám. Mám 2 roboty som spokojný.

G: Otec od nás odišiel. Žijem sám s mamou. Naďalej som bol vo Wuppertály v Nemecku. Ochorel som na Výške. Dorábal som si dizajn. Neviem byť sám.

H: V 15 som odišiel na internát do Košíc. V 18 na vojnu. V 23 do Prahy. V 27 do Ameriky. V 29 som ochorel v Michalovciach som bol 10 rokov. Opravoval som dom v Rožkovanoch. Bol som aj v Anglicku. Lepšie je mi byť sám. Domov je pocit, nezáleží na mieste.

I: Já sa cítim dobre doma. 2 roky som bol na vojne. Mám 2 vysoké školy. Právo a teológiu. V 34. som sa osamostatnil. Nevedel som sa naučiť žiť na dedine. Bol som v Španielsku. Robil som aj pedagóga. Rozmýšľal som čo do dôchodku.

J: Ja som bol s babkou na dedine jeden rok. Mal som pokúsi ostať doma sám keď rodičia boli na chate. Bolo mi dobre. Bol som v Prahe s kamarátom. Nebol som na internáte ani na vojne. Učím sa angličtinu s krížoviek.

K: Bývala som s rodičmi. Chcela som na výšku. Neuspela som. Zrobila som si zdravotnú sestru. Bývala som na internáte. Potom som robila v zdravotníctve, bývala som na ubytovni. Potom som sa zoznámila s manželom. Nemali sme so začiatku byt, ale potom sa podarilo. Sama som bola s dieťatkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.