Aké slová nás dokážu povzbudiť

Stretnutie svojpomocnej skupiny 22.11 v Starej sýpke

A: Mňa najviac motivuje a povzbudzuje pozitívna kritika. Som síce rád aj keď ma niekto pochváli, alebo skonštatuje, že som sčítaný, viem niečo povedať aj v iných jazykoch, napr. v ang. jazyku, atď. Som rád keď ku mne rodičia a ostatní ľudia sú zhovievaví, slušní a občas ma aj pochvália. Keď je niekto vulgárny, tak ma to odpudí.

B: Slová sú zbytočné bez činov. čin by mal byť zavŕšením slova. Ježiš mal aj slová, ale aj skutky.

C: Bol som v robote, v sklade. Vedúca ma pekne pochválila. Že takého syna by chcela. Mama mi dala pusu. Mám z toho pekný deň.

D: Keď som bol malý veľa pozitívneho sa ku mne nedostalo, potom som stretol ľudí kt. ma pochválili. Robil som všetko preto, aby som bol pochválený. Keď som ochorel, musel som zmeniť myslenie. Prestal som kritizovať ľudí. Pre mňa je podstatné ako hodnotím seba. Je to dôležité. Najprv musíš zmeniť seba.

E: Tiež sa snažím nekritizovať. Začínam byť v tom spokojná.

F: Preberal som postoje od svojich rodičov. Potom ma život naučil. V ľudoch treba vidieť len to dobré. Treba v sebe budovať lásku.

G: Vo mne je veľa zlosti, a tú si vybíjam na sebe. Mám v sebe veľa napätia. Bojím sa čo poviem. Páči sa mi keď ma chvália. Mám aj mech na boxovanie.

H: Mám rád keď niekto pochváli. Treba byť aj sebakritický. Prijať svoje nedostatky a kritiku od ostatných.

I: Mňa chválili za všetko, aj keď to nebolo dobré. Potrebovala som kritiku, čo robím zle, v čom sa mi nedarí. Ja som potrebovala sa len vyrozprávať. Pre mňa sú vzácne praktické veci. Nemám sa koho pýtať a skôr som ta čo počúva.

J: Ja som veľmi sebakritický, i keď ma ostatný chvália.

K: Neviem ako ma vidia ostatný. Neviem ako pôsobím na ľudí. Chodím do klubu. Nerobím konflikty. Som usmievavá.

L: Každý potrebuje občas počuť povzbudivé slovo. Pôsobí to veľmi pozitívne a upokojujúco. Mňa osobne okrem slov dokáže povzbudiť pekný citát, milý úsmev, či hrejivé objatie. Snažme sa jeden druhého povzbudzovať a potešovať. Prispejme k tomu aby náš svet bol krajší.

Zvukový záznam:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.