Šport

ZÁPIS zo stretnutia svojpomocnej skupiny dňa 21.06.2022 v parku Anička. Téma: Šport

1/ /žena/ Krasokorčuľovanie, tanec na lade – pekné.  Aktívne posilňovala. Rada hrá futbal.  Basketbal,volejbal. Rada športovala. Športovať treba s mierou. Chce začať cyklistiku, plávanie, lyžovanie. Zvyšovanie hladiny endorfínov. Človek prichádza na iné myšlienky. Chodí do lesa a sem-tam cvičí jogu. Vypnem myseľ-meditujem. Myslím na najšťastnejšie chvíle života. Na lade neviem udržať rovnováhu. Mám 175 cm, som vysoká na korčule. Rada by som robila windsurfing, keby som mala možnosť. Šach.

2/ Každý šport pestuje sebadisciplínu a môže súvisieť s kresťanstvom. Sebazapretie, koncentrácia. Lyžovanie mám rada. Zimné športy a plávanie. Vodné lyžovanie. Rada hrá futbal, navrhuje zápas /žena/. Šach.

3/ V 8. a 9. ročníku hrala basketbal. Páči sa mi krasokorčuľovanie. Rada pozerám spoločenské tance-estetický efekt, páči sa mi ladnosť pohybov.  Plávanie. Raz som sa topila na plavárni, chlapci ma hodili do vody: bola to trauma, mám odvtedy rešpekt pred vodou.

4/ Dvakrát do týždňa idem tancovať zumbu. Plávam, bicyklujem, chodím na turistiku. Ja sa korčuľovať neviem, ale v TV rada sledujem krasokorčuľovanie. Čo sa za mlada nenaučíte, neskôr nedoženiete.

5/ Na jedno finále hokeja nezabudnem z roku 1969 pre neprístojné správanie obecenstva.  V športe nemá byť politika. V Anglicku som pozoroval kriket, veľmi ma zaujal. Dávnejšie som bicykloval, spadol som, už 10 rokov nejazdím, lebo som si vtedy zranil chrbticu – ako sa to dá prekonať?  Mám nízky tlak. Bol som na modlitbe a chrbtica sa zlepšila. Tenis sa mi páčil, ale chlapci sa správali tak, „že s tebou nehráme”. Ťažkosť so začlenením do kolektívu. Šach.

6/  Basketbal. Behám. Už nemám takú kondíciu. Po behu cvičím s činkami. Hokej, tenis, fitness /posilovňa/. Stacionárny bicykel. Ľahšie túry.

7/ Najprv to bol box, potom bezkontaktný bojový šport. Intenzívny beh. Aerobic-stretching. Nordic- walking, indiánsky beh.

8/ Pingpong. Lyžoval som. Squash. Stacionárny bicykel – počúvam pri ňom hudbu, dobre sa doplňujú.

9/ Futbal, hokej. Lyžovanie, plávanie, badminton. Uznávam súperenie – „oklamanie” súpera vo futbale a v hokeji /taktika!/.

10/ Pingpong. Behal som medzi dedinami /z dediny do dediny/, predtým som sa rozcvičoval.

11/ Vyrastal som pri Družbe. Jedni robili značky s kriedou, druhí tieto značky nasledovali. Cyklistika. Chcel som behať maratón, ale nemoc ľadvín mi v tom zabránila. Začal som behať 1000 metrov za školou. Pingpong mi šiel celkom dobre. Cvičil som branný viacboj. Futbal, hokej. Pracoval som na sebe, prestal som povzbudzovať iných. Mojim koníčkom je turistika. Pes mi robil spoločníka, ale už je starý, má 11 rokov. Mám rád taek-won-do: znamená zušľachťovanie seba.

12/ Karate. Tenis. Pingpong. Bicyklovanie. Šach- zatiaľ má partnera v počítači /hrá s počítačom,proti počítaču/, ale teraz má možnosť nájsť partnera na hru z tejto skupiny. Má knižku o joge.

Budúca téma: „Čo mi uľavuje od choroby a čo mi prihoršuje?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.