Moje hobby

Záznam zo stretnutia:

Dňa 18.1.2022 o 14:00 hod., podobne, ako všetky utorky sme sa členovia OZ Pohľad spojili online cez zoom. Téma bola: „ Moje hobby“. Bolo to výborné. Vzájomne sme sa ešte viac spoznali a mnohí sme boli prekvapení o čo všetko sa zaujímame. Na stretnutí nás bolo…….a stretko trvalo viac ako 2 hodiny. Bola to výborná téma, bola to cesta k upevňovaniu našich sebavedomí, dobrý pocit z toho čo robíme, o čo sa zaujímame – pocit, že to robíme dobré a máme talenty.

1.Mojim koníčkom sú konzoly, zbieram ich asi desať rokov a do toho času mám cca 100 ks. Mám ich zoradené podľa značky.Viete, že ja rozprávam menej , ale o tejto téme by som mohol rozprávať veľmi dlho, lebo to ma teší, zaujíma a robím to rád. Okrem toho ak sa dobré cítim rád varím najmä polievky, mám rad prírodu..

2. Mňa veľmi zaujíma geografia. Aj v škole som sa rád učil zemepis. Odpovedal nám na mnohé otázky a my sme žasli, aké sú jeho vedomosti z tejto oblasti. Plánujem si kúpiť veľký glóbus, už som si naňho našporil . Okrem toho baví ma  cestovanie, rad pracujem na záhrade na chalupe, zbieram aj medaily, ale ešte si potrebujem kúpiť album. Rád čítam a rád pomáham iným ľuďom, ak ma o to požiadajú

3. Keď som bol menší veľmi som sa zaujímal o  včely a mravce, rád som ich pozoroval, prikrmoval ich, atď.  Ešte aj teraz máme v záhrade dva mraveniska. Toho času hrám na gitare sprievodne, zdokonaľujem sa na hraní na klavíri dvomi prstami, venujem sa práci na počítači. Zbieram mince, aj počas celoslovenskej zbierky Nezábudky sa mi ujde nejaká cudzo krajinná minca. Plánujem chodiť do fitnes centra, po pandémií. Tiež chcem sa zdokonaliť hrať stolný tenis. Snažím sa zdokonaľovať.

4. Mojou záľubou sú  práce na záhrade, kosenie, sadenie stromov, teraz skladám puzle, ktoré som dostal ako darček od brata a tiež aj zdokonaľovanie sa s prácou na novom počítači – toho času je to môj nový zázrak. Mám rád ľudí, rad pomáham iným….

5.Moje záľuby sú rôznorodé. Maľujem, obrazy, skladám obrazy z kamienkov, niektoré sú aj na internetovej stránke OZ Pohľad, rada behám, zúčastnila som sa aj krátkeho behu na MMM Košice, teraz cvičím doma každý deň,.  Mám rada prírodu, práce v záhrade , bicykľujem, rada varím, pečiem. Mojou najdlhšou pešou chôdzou bola cesta do Santiago De compostela, atď.

6. Toho času sa venujem štúdiu jazykov – japončine  a čínštine je to ťažké, ale ja to zvládnem. Veľmi rada maľujem, mala som aj výstavu vo Výmenníku na sídlisku KVP v Košiciach. Rada športujem, píšem básne, v nasledujúcom období budem robiť jazykové korektúry pre časopis v Stacionári v KE. Moje záujmy sú veľmi rôznorodé, možno na niektoré si v tejto chvíli nespomínam.

6.  K mojim záujmovým činnostiam patrí kutilstvo v elektrotechnike, v hudobnej , ale aj v iných oblastiach. V minulosti som hral v hudobnej skupine.  Mal som na starosti aj všetku techniku. Toho času som objavil techniku, ktorú chcem oživovať , lebo to bolo mojou dávnou  záľubou. Teraz to oprašujem a vraciam sa k tejto obľube. Venujem sa aj rodine, rád varím, rád chodím s rodinou do rodičovského prostredia a tam pracujem v záhrade, máme tam psíka, ktorému sa veľmi teší najmä môj syn aj celá rodinka. Okrem všetkého si rád zahrám na gitare – španielke a mám aj mnohé iné záľuby..

7. Podľa môjho názoru nečinný človek ťažko žije, pretože každý človek má túžbu sebarealizácie. ja som bol zameraný všetkého čo sa týka Španielska. Naučil som sa španielčinu, absolvoval som pobyt v Španielsku. Potom ma zaujímala biológia- absolvoval som rôzne olympiády. Neskôr ma chytila hudba, hral som v hudobných kapelách na gitare. Skončil som právo. Všetky tieto záujmy má napĺňajú aj teraz. Som antitechnický talent, v tejto oblasti sa spolieham na dobrých ľudí a priateľov. Moja súčasná práca si žiada iné zamerania, veľa čítam, meditujem, chodím si zabehať, meditujem nad prírodou a všetkým čo nás obklopuje. Myslím, že všetky tieto naše záujmy spoločne zdieľame.

8.Za mala som zbieral poštové známky. Ak som mal sviatok, alebo mi chcel niekto z rodiny urobiť radosť, kúpil mi z PNS známky. Potom som robil cyklistiku. Prejazdil som denné desiatky kilometrov. Mal som z toho takú kondíciu, behával som dlhé trate za školu. Trénoval som aj na maratón, ale to mi nevyšlo. Nakoniec ma chytila turistika a v tej pokračujem aj naďalej. S tým že na začiatku som uprednostňoval dlhé trate a teraz si vychutnávam aj samotný pobyt v prírode.

9. Páči sa mi, že máte také rôznorodé záujmy a že sa viete z nich tak tešiť. Ja v tomto čase rád čítam, meditujem, rád som cvičil, ale toho času cvičím len doporučené cviky, kvôli problémom s chrbticou. V minulosti som sa venoval jazykom, hral som  na klavíri, toho času si na ňom zahrám , ak sa dobré cítim. Dal som si predsavzatie, že mnohým záujmovým činnostiam z minulosti sa vrátim a chcem sa zdokonaľovať.

10. Ja som v mladšom veku bol veľmi ctižiadostivý, snažil som sa mať dobrý prospech na základnej a strednej škole, na vysokú školu na ktorú som chvel ísť sa mi nepodarilo dostať, pre úraz s trvalými následkami a ten som dlho spracovával. Teraz som s tým takmer vyrovnaný, aj keď je to niekedy ťažké, no život je už taký. Chcel som v mnohých oblastiach viníkať. Teraz sa naďalej zdokonaľujem v anglickom a nemeckom jazyku a chcem rozšíriť svoje znalosti aj z ruského jazyka. Mám pomerne veľkú zbierku známok, odznakov, ktoré sú uložené v albumoch. Teraz rád lúštim krížovky, sudoku, osem smerovky. Rád hrám šachy buď s otcom, alebo na počítači. V lete trávim čas aj na chalupe, niečo tam v záhrade urobím, ale ja dlhšie fyzické práce neobľubujem, ja som skôr teoretik, ktorý je v tomto čase menej zhovorčivý.

11. Ja som v mladosti na strednej škole hrávala basketbal, dokonca som bola kapitánkou nášho mužstva, teraz to už nejde. Rada čítam hlavne psychologické a duchovné rady, rada meditujem či  v prírode, alebo aj doma. Rada varím, vediem svoju domácnosť, rada sa venujem dvom malým vnúčikom. Rada pomáham, poradím  iným ľuďom, ak ma o to požiadajú. Snažím sa pozitívne myslieť a mám rada všetko čo mi prináša život, aj keď niekedy je to ťažšie, ale viem, že život nie je prechádzka ružovým sadom a takto to má byť. Veľmi rada sledujem všetky akcie spoločenských tancov, to je pre mňa lahôdka.

12. Od decembra 2021 máme ďalšiu čestnú členku, ktorá nás prvýkrát navštívila na  našom stretnutí na ul. Alejovej 5, vtedy mala prázdniny a mali sme s ňou mali pracovnú terapiu – výroba Vianočných darčekov pre priateľov, známych, atď. Bolo to veľmi prospešné, milé a pre všetkých našich členov vzácne stretnutie. Ona nás obdarúva radosťou, smiechom, výbornou charizmou…. – má veľké a šľachetné srdce. SMS správami jej zasielame na vedomie témy našich všetkých  utorkových stretnutí cez zoom.  Ani jedno stretnutie nevynecháva a emailom nám zasiela svoje postoje, názory, povzbudenia k témam, ktoré mávame. Jej výpovede sú úžasné, pre nás všetkých povzbudzujúce. Je veľmi kreatívna a pre naše OZ Pohľad veľmi prospešná. K tejto téme: „ Moje hobby „ nám napísala: Ahojte priatelia, všetkých Vás srdečne pozdravujem ! Opäť sa s Vami spájam takto na diaľku . Moje hobby? Nemám koníček, ktorému by som sa pravidelne venovala. Ak mám príležitosť, tak rada tvorím, vyrábam zo starého nové. Veľmi rada pečiem pre druhých a teším sa, keď si na tom pochutnávajú iný. Rada potešujem iných ľudí. Milujem hudbu a tanec. 2 x týždenne si zájdem odreagovať sa na zumbu. Ak Vám týmto spôsobom nekomplikujem Vaše stretnutia cez zoom, rada by som s Vami ostala aspoň takto v takomto kontakte . Ja veľmi rada potešujem iných, tak prikladám niekoľko vtipov, na zasmiatie, rozveselenie a dobrú náladu. Ďakujeme, naša drahá čestná členka, sme stále radi, keď sa s nami spájaš a nás potešuješ a rozveseľuješ. Máme Ťa v úcte a tešíme sa na každé naše stretnutie s Tebou.  

13. Dnes to bolo po 16 –tej hodine a vtedy sa k nám sa radi pripájajú aj naši rodičia. Tešia sa s nami , že sa v tejto dobe aj takto stretávame cez zoom a veľmi to kladne hodnotia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.