Čo odvážne by som chcel v budúcnosti urobiť ?

Združenie pre integráciu, obnovu a rozvoj duševného zdravia, Pohľad Košice

         Stretnutie svojpomocnej skupiny 21.7.2020.

Otázka : Čo odvážne by som chcel v budúcnosti urobiť ?

Chcela by som si kúpiť zajačika. Už ho mám rezervovaného. Chce to odvahu, kvôli starostlivosti. Tiež by som chcela vidieť svoje vnúčatá. Ak neurobím niečo odvážne, asi ich neuvidím.

Vybaviť si brigádu.

Nemám nič také pred sebou. Všetko mám zatiaľ zvládnuté. Bojím sa totiž stavu ktorý by som mal, ak sa budem báť a neurobím čo mám. Odvahu a riešenie životných úloh pokladám pre dobré duševné zdravie za kľúčové.

Dostala som ponuku učiť kresliť. Teraz zbieram odvahu, ísť do toho. Bojím sa či splním očakávania mojich budúcich žiakov.

Chcem prestať hrať počítačové hry. Už som si urobil plán ako na to. Chcel by som sa tiež naučiť spievať. Chce to ale odvahu pozrieť sa pravde do očí, či na to mám.

Objednať sa u zubára. Nemusím, nič ma netlačí. Ide len o vylepšenie toho čo je. Bojím sa tiež či splním úlohu starého otca, či naplním očakávania ostatných a seba.

Chcel by som nájsť odvahu, vyhodiť z domu staré veci. Nebáť sa, že v budúcnosti si budem vyčítať, že som to nemal robiť.

Mal by som zatelefonovať jednej osobe. Bojím sa ale nepriatia. Bolo by to pre mňa K.O.

Potrebujem odvahu lietania a mierne rande.

Odvážne brať lieky. Viem že prídu aj nežiadúce účinky a aj cez ten fakt musím do toho isť.

Pre mňa je už odvážne ráno vstať a ísť do toho.


Skupina odhlasovala že témy ako sex, politika a náboženstvo, nemusia byť tabu. Obyčajne sa pri nich ľudia povadia, ale v skupine sú natoľko uvedomelí ľudia, že znesú aj protichodné názory.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.