Čím ma najviac oslovuje príroda ?

Združenie pre integráciu, obnovu a rozvoj duševného zdravia, Pohľad Košice

Siedme stretnutie svojpomocnej skupiny 18.2.2020.

Otázka : Čím ma najviac oslovuje príroda ?

Aj tento utorok bol čas na stretnutie svojpomocnej skupiny. Bol čímsi iný. Všetkých nás ovplyvnil  a stále znel, odchod na nie hmotnú rovinu, nášho priateľa Ivana. Prajeme Ti Ivo všetko dobré, tam kde si. Spomíname s láskou.

Bolo pomenej ľudí, viac maródky. Niektorým prišli do cesty nečakané prekážky. Za to opačne, prvý krát sa prišiel na skupinu pozrieť Martin, po dlhšom čase prišla Zuzka.

Ak niečo nedá pokoj a strpčuje nám život, je to problém. Toto sme mali s domofónom. Nemohli sme na diaľku otvárať prišelším dvere. Po vlastnom pláne a začatom diele prišlo prekvapenie. Majiteľ priestorov pan Michalko nám poslal nový domofón. Jožo ho okamžite namontoval. Je po probléme. Ďakujeme majiteľovi aj Jožovi.

S chutným čajom od Katky začala diskusia. Každý mal svojich päť minút. Pár minút o vzťahu k prírode. Pár chvíľ s fascinujúcim príbehom, na tejto planéte. Jeden vidí to a iný iné. Čo jedného priťahuje iného odpudzuje.  A predsa máme spoločnú podstatu, spoločné jadro. V takomto duchu sa niesli jednotlivé výpovede. Fragmenty jedného celku.

Po hodine hovoru a počúvania sa pomyselné kyvadlo vychýlilo do konečného bodu a začala jeho cesta naspäť, do opačného protiľahlého pólu. Slovo vystriedali gitarové tóny od Mariana. Oblaženie bolo viditeľné. Rovnováha je nádherná.

Zmysel života. Tak znela dohodnutá voľná téma. Načreli sme do hlbokých vôd a pozerali na ďaleké vnútorné stavby, kde každý videl niečo iné… Pohyblivé piesky kde sa nohy zabárali a nebolo pevnej pôdy. Také boli naše kroky v tejto stavbe existencie.

Pevné body ale načrtol Viktor Frankl a jeho Logoterapia. Autor sa venoval špeciálne téme zmyslu života. Určite je na výber, kam siahneme po odpovediach. Kto chce môže hľadať inde, hranice hľadania sú iba v nás.

Oceňujem odvahu všetkých že sa rozhodli otvoriť trinástu komnatu a pozrieť sa zoči voči sebe.

Stretnutie sa mimoriadne predĺžilo, ale stihli sme poukladať stoly a poupratovať. Do videnia, priatelia.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.