Aký mám koníček ?

Združenie pre integráciu, obnovu a rozvoj duševného zdravia, Pohľad Košice

  Piate stretnutie svojpomocnej skupiny 4.2.2020.

Otázka : Aký mám koníček ?

Hral som na gitare, kde som mohol. Potom ma kamaráti nalákali na elektrickú gitaru s kombom. Zistil som že sa to ľuďom páči. Pomáha mi to, ak mi nie je ľahko. Jednoducho sa rozdám a je to pre mňa relax. Už si viem ustrážiť hranice, kedy skončiť. Tiež ma baví zemepis a rozhlasové hry.

Keď som za mlada hľadala čo ma zaujme, nebola to hudba. Aj tak som sa niečo naučila na zobcovú flautu. Zistila som že mi ide kreslenie. Výtvarná mi bola terapiou. Čo som nepovedala, vyjadrila som kresbou. Samotné obrazy iných umelcov sa pre mňa stali dôležité. Zistila som, že na mňa i iných ľudí vedome či podvedome vplývajú. Potom prišla záľuba vo fotografovaní a modelovaní. Chytilo ma závodné lyžovanie, kde pre mňa neboli dôležité výsledky, ale samotné lyžovanie. Teraz ma zasa chytili sociálne siete.

Keď som unavená a chcem si pohladiť dušu, idem bicyklovať. Najmä v prírode. Rodičia ma viedli k liečivým bylinám, to mi ostalo do dnes. Lúka ma teda oslovuje aj spomienkami. Z rastlín ma doslova fascinuje prvosienka. Bavia ma knihy o pozitívnom myslení, o relaxe, o práci s negatívnymi zážitkami. Rada varím. Ak sa chcem potešiť, kúpim si niečo pekné.

Baví ma bicyklovanie. Jazdím najmä v prírode. Tam mám rád aj opekačky s priateľmi. Cítim sa vtedy výborne, užívam si atmosféru. Rád lúštim krížovky a osemsmerovky. Mám na nete obľúbeného youtubera. Ak otec hrá na gitare, rád si zaspievam.

Počúvala som rádio, reláciu Straty a nálezy. Ľudia volali a rozprávali svoje príbehy. Zavolala som aj ja. Celkom ma to chytilo. Pomohlo mi to naučiť sa celkom dobre vyjadrovať. Dlhú dobu ma bavili práce na pletacom stroji. Mám rada varenie a zbieram recepty kde len môžem. Čítam literatúru faktu a lúštim krížovky ako na páse.

Za školských čias som chodil často do prírody. Bavilo ma to. Dokonca som si kúpil aj motorku, aby mi cestu do prírody uľahčila. S motorkou je spojená jej oprava. Neskôr som si kúpil fotoaparát a fotil. Bolo to náročné, preto že vyvolávanie fotografii chcelo svoj dlhý a presný postup. Teraz moje koníčky určuje čas ktorý mi ostáva. Mám totiž rodinu.

Rád hrám ping-pong. Baví ma zlepšovať sa. Z umenia sa mi zapáčila počítačová grafika. Teraz si ale od toho dávam pauzu. Vždy ma fascinovala hra na klavíri, začal som sa učiť hrať obojručne. Pomaly zvládam techniku. Hrám aj na gitare a rád by som sa naučil aj spievať. Zaujímajú ma dejiny umenia. Kompozícia v maľbe. Umiestnenie prvkov na obraze. Premýšľam, prečo to maliar namaľoval takto. Páči sa mi impresionizmus, renesancia a secesia. Z hudby som prešiel od metalu k romantickým a starším pesničkám.

Milujem záhradu. Mám tam psa a ticho. Viem sa rýchlo nazlostiť, tak že mi to pomáha zrelaxovať. Rád bicyklujem a počúvam vážnu hudbu.

Rada maľujem a športujem. Chodím plávať a predcvičujem terapeutické cviky. Bavia ma jazyky. Teraz som sa začala venovať čajovni.

Kedysi som chodil so psom na huby. Nepoznám len dubáky, ale vždy som niečo nazberal. Ešte by som šiel, ak sa bude dať k niekomu pridať. Mám rád ak ma ťahá pes. Teraz ma bavia počítačové hry, zbieram konzoly, pozerám akčné filmy. Takto strávim hodinu denne, ale niekedy aj celý deň.

Baví ma bicyklovanie. Teraz ale odpočívam, mal som úraz. Venujem sa práci a zábave na počítači. Pozerám rôzne filmy. Rád pomáham v kuchyni. Už by som aj vedel niečo navariť sám. Ak by som bol hladný, navaril by som si krupicu. Počúvam hudbu. Baví ma fank – rock, ABBA, klasická hudba.

Mám vzťah k hudbe. Rodičia majú kapelu, tak že chodím s partnerkou tam kde hrajú. Často počúvam rádio a niekedy si zaspievam v kúpeľni.  Mám rád disco a naše pesničky. Lúštim osemsmerovky. Hrajem stolný tenis a niekedy si zaplávam.

Ako školáka ma bavili rôzne detské hry. Hrali sme ich na sídlisku. Bolo to dobrodružstvo. Ako  pubertiak som dostal závodný bicykel a tak som prejazdil všetky cesty okolo. Tisícky kilomerov. Ešte na strednej som robil viacboj, precestoval s ním rôzne mestá. Bavia ma dokumentárne faktografické programy a cestopisy. Som vášnivý turista. Pred 22 rokmi som bol nútený bližšie spoznať seba a to mi ostalo doteraz. Milujem štatistiku.

Kedysi som zbierala liečivé bylinky. Robila som z nich zmesi podľa kníh a liečila rodinu. Hľadala som len také bylinky, ktoré som na sto percent poznala. Chodila asi 15 rokov na tie isté miesta, už som sa tam cítilaako doma. Pletiem, háčkujem, lúštim krížovky a sudoku. Počúvam ľudovú hudbu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.