Detoxikácia

Dnes sme mali návštevu priateľov z Vranova nad Topľou.

Po mojom úvodnom polhodinovom meškaní vďaka DPMK, za čo sa ešte raz všetkým veľmi ospravedlňujem, sme diskutovali v priateľskom duchu. Dozvedeli sme sa veľa o tom, čo obnáša Peer konzultácia, aj o tom, že v našej chorobe nie sme sami a náš stav sa dá stabilizovať, čo je pre nás veľmi povzbudzujúce.

Tu je zopár postrehov ohľadom našej dnešnej témy – Robím si očistu fyzického tela?

Detoxikácia – tento názov sa používa na používanie programov, produktov, stravovacích alebo lifestylových zmien na podporu tela pri odstraňovaní nechcených látok.

Pre mňa je prirodzená očista tela pôst, hlavne z duchovného hľadiska.

Detoxikácia by mala byť celostná – telesná aj duševná. Preto v tomto prosím o pomoc Boha.

Telo sa zbavuje parazitov a húb prostredníctvom týchto bylín – klinček, palina, orešák.

Na obličky je dobrý prasličkový kúpeľ – ponoriť sa len brucho.

Podľa tradičnej čínskej medicíny je detox v septembri najviac potrebný pre tieto orgány – slezina( byliny – kvety divozelu a žihľava a pankreas (palina, fenikel, pestrec).

Pre mňa je detox aj hygiena – sprcha ako vodopád, ráno pijem po vyčistení zubov pohár čistej vody.

Každý deň pijem šťavu z cvikly, zeleru, zemiaka a mrkvy.

Ja si dávam studenú sprchu. Vonku v máji raz týždenne do studenej vody na 2 minúty. Dobré je začať otužovať zo začiatku len pár sekúnd a potom pokračovať. Učí ma to odvahe a pokore.

Dlho som žil nezdravým spôsobom života. Neriešil som to do doby, kedy som to už musel riešiť. Posledné 3 roky žijem zdravšie.

Strávili sme príjemné chvíle v kruhu snáď najväčšieho počtu účastníkov, odkedy sa stretávame, čomu sa veľmi teším a prajem ešte pekný týždeň. Stretneme sa opäť budúci utorok na Alejovej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.