Ako dosahujem pokoj duše ? 8.10.2024 Alejová 5.

A: Dosiahnutie pokoja duše je cesta, ktorá zahŕňa vnútornú prácu, trpezlivosť a schopnosť prijať svet i seba samého. Napr. cez pocit vďačnosti, cez odpustenie či seba prijatie. Pokoj duše nie je niečo čo sa dosiahne zo dňa na deň. Je to cesta, nie cieľ. Pokoj duše pociťujem napr. keď som v Medžugoriji, či po každej svätej spovedi.

B: Dosiahnuť pokoj duše môžeme tak, že vykonáme nie-jaku prácu. Mal som pokoj duše, keď som pracoval na záhrade. V Bohu možno nájsť pokoj duše. Pokoj duše dosiahne študent , keď urobí skúšku. Po búrke vždy príde pokoj. Peniaze neprinášajú pokoj duše. Treba sa tešiť z rodiny. Keď pochopím nie-jaké súvislosti, mám pokoj duše.

C: Takže, ja mám pokoj duše napr. v tom že mám zvieratká. Cítim zvieraciu lásku. Cítim že chcú byť v mojej blízkosti. Páčia sa mi hviezdy, aj prelet holubov. Keď počúvam hudbu aj keď robím obrazy. Mám radosť z toho, že budem mať výstavu.

D: Wellness, sviečky, vaňa. Keď vyvážim relax s prácou. Niekedy idem na dlh, musím si uvedomiť že treba oddýchnuť. Som človek , nie robot.

E: Dobre sa najesť ( pretože teraz jem.) Nielen to, ale mať aj vzťah s Bohom. Aby to on riadil. Je potrebná aj modlitba. Samota v prírode, hudba. Nájsť si zaujímavú činnosť. Tešiť sa z toho,že vôbec to jedlo mám.

F: Ja ho zvyknem mať, vtedy keď niekomu dokážem pomôcť, alebo sa s ním dobre porozprávať. Tiež keď niekoho navediem na správne miesto. Tiež keď môžem mame pomôcť. Hudba, rôzne. Široká škála, nirvána. Keď môžem byť tu medzi Vami.

G: Tak ako stretával som sa s rôznymi ľuďmi, mali v sebe pokoj duše. Boli aj veriaci aj neveriaci. Ja som videl pokoj pri otcovi aj mame v živote. Ich pokoj bol založení vo viere v Boha. Pokoj potrebujem. V zdravom tele, zdravý duch. Treba myť pevné základy. Som vďačný za veci. Vďačnosť prebíja nepokoj. Život sa skladá z maličkostí. Čo nie je maličkosť.

H: Pokoj prichádza tesne predtým keď niekam idem a vtedy keď tam dorazím. cesta je nepokojná. pokoj mi prináša hudba, či už klavír, alebo gitara. Pekné obrazy, napr. vesmíru ako sú hmloviny a galaxie. Nemám pokoj keď som sám so sebou.

I: Keď robím to, čo mám.

J: Neviem, keď sa najem fajne. Keď fajčím. Keď som v kľude ta sa mi všetko vyrovná. nečinnosť je dobrá, pasivita má uspokojí. Mňa muzika prestala baviť rokmi. Keď sa vykecám, dostanem sa do svojho stredu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.